Doğal Bakım Yağları Neye İyi Gelir?

Doğal Bakım Yağları

Doğal Bakım Yağları

Doğal bakım yağları bitkilerin yağ asitlerinden ve gliseridlerinden elde edilir. Doğal yağlar kolesterol içermediğinden kalp damar hastalığı olanlar için herhangi bir risk taşımaz. Doğal yağlar uygun ve steril bir şekilde üretildiklerinde herhangi bir kimyasal içermezler. Çeşit çeşit bitki olduğundan bir çok çeşit de bitkisel yağ bulunmakta. Bu yağların her birinin birçok açıdan faydası vardır. Doğal yağlar çok eski çağlardan beri kullanılır. Şimdi ise gelişen teknoloji ve ürün olmasına rağmen hala doğal yağlara daha çok ilgi var. Çok alerjik yapılar haricinde her derde derman olacak yağları rahatlıkla kullanabilirsiniz.

 

Daha Çok Hangi Yağlar Tercih Edilir?

En çok tercih edilen doğal bakım yağlarından badem yağını saçlar için, üzüm çekirdeği yağını cilt için, çay ağacı ve sarımsak yağını yine saçlar için tercih etmekteler. Lekeler ve sivilce izleri için limon yağı ve karınca yumurtası yağını tercih ederler. Bu yağların yanı sıra birçok yağ çeşitleri ve faydaları da bulunmakta.

Hangi Yağ Neye İyi Gelir?

Tatlı badem yağı : Bol miktarda A ve K vitaminini içeren bu yağ saç bakımında sıklıkla kullanılmaktadır. Saçları nemlendirip besler ve onarır. Kirpiklerin ve kaşların güçlenmesine yardımcı olur. Tatlı badem yağı için tıklayabilirsiniz.

Argan Yağı : Argan yağı güzelliğin ana maddesidir. Argan yağı cilde çok iyi gelir. Ciltteki yorgunluğu alır, nemlendirir, ışıltı katar ve rahatlamasına sebep olur.

Lavanta yağı : Stresli ortamlarda stresli zamanlarınızda lavanta yağı kullanmanız sizi rahatlatır. Negatif enerjiyi alır ve etrafa hoş bir koku yayar. Cilde ve saça da çok iyi gelen lavanta yağı ciltteki yorgunluğu alır, saç diplerini rahatlatır.

Kantaron Yağı : Kantoron yağı yağların içerisinde en faydalısıdır. Yaralara, sivilcelere, aknelere ve leke izlerine çok iyi gelir. Bir yaranın üzerine düzenli bir şekilde uygulandığında iz kalmasını engeller.

Kuşburnu çekirdeği yağı : Cilt için çok büyük bir fayda olan kuşburnu yağı içerdiği A vitamini sayesinde cildi besler ve yaşlanmasını engeller.

Çay ağacı yağı : Antiseptik özelliği sayesinde cilde çok iyi gelmekte. Sivilce ve sivilce izleri için büyük bir öneme sahiptir. Çay ağacı yağı için tıklayabilirsiniz.

Aspir Tohumu Yağı : Gözenekleri açarak siyah noktaları eriten aspir tohumu çekirdeğinin yağı siyah nokta oluşumunu engeller.

Gül yağı : Cilt temizliğinde kullanılan  bir yağ çeşididir. Cildin canlanmasında, ışıltısında ve genç görünüm kazanmaya yarayan bir üründür.

Nar çekirdeği yağı : Cildin yaşlanmasını engelleyerek sivilce, yara izlerini iyileştirir. Cilt çatlaklarına çok iyi gelir ve tedavi eder.

Kayısı çekirdeği yağı : Doğal güneş koruyucu yağ olarak adlandırılsa da normal bir güneş kremi kadar etkili değildir. Ancak bağışıklık güçlendirici etkisi ile boğaz enfeksiyonlarına, solunuma çok iyi gelir.

Susam Yağı : İçerdiği antioksidanlar sayesinde cildi toksinlerden arındırıyor ve nemlendiriyor. Saç bakımında kepek ve mantarı yok ediyor.

Limon yağı : Gözenek küçültmesiyle bilinir. Sivilcelere ve izlerine oldukça faydası olan limon yağı c vitamini açısından zengindir.

Cilt bakımı için buraya tıklayarak bu yazıyı da okuyabilirsiniz.

 

Yorumla