Kış Aylarına Mucize: Soğuk Algınlığı ve Gribi Önleyin

Soğuk Algınlığı ve Grip Önlenebilir Mi?

Bu sonbahar ve kış aylarında gripten korunmak için bir planınız var mı? Önceden önlem almak her zaman daha mantıklıdır. Ancak sizi keyifsiz hastalık döngüsünden kurtaracak bir çözüm, paha biçilemez olurdu değil mi?

Bitkisel karışımlar ile bağışıklığınızı güçlendirmek mümkün. Bitkisel karışımlar hatta baharatlar ile uğraşmak eğlenceli ve kolay olabilir. Yararlarını da yanlarına katarak eğlenceli kış aylarını mümkün kılacak karışımları kolayca yapmak mümkün.

Lezzetli ve bitkisel bir çay tarifi ile soğuk havaların tadını içerken bile çıkarabilirsiniz! Bağışıklık ve sindirim sisteminizi de güçlendirecek olan bu çayın tadı da harika. İçeriğine bir bakalım;

Tarçın: Keskin bir tada sahip, uyarıcı bir kokusu olan tarçın aromatik bir baharattır. En çok sindirimi desteklemek ve vücudumuzu harekete geçirmek için kullanıyoruz. Sindirimi iyileştirirken, kan şekerini düzenleyebilir ve soğuk havalar ile gelen hastalıkların semptomlarını tedavi eder.

Yulaf Ezmesi: Vitamin ve mineral bakımından yüksektir. Bazı tuzlu otların tadı sofra tuzu gibiyken, bu bitkilerin yoğun bir mineral tadı vardır. Sinir sistemi için en besleyici bitkilerden biridir. Araştırmalar da kronik stresin, sizi soğuk algınlığı dahil olmak üzere başka hastalıklara dahi duyarlı hale getirdiği gösteriliyor. Sinir sistemini besleyen yulaf ezmesi kronik stresi gidermek için bir yoldur.

Karahindiba: Genellikle sindirimi hareketlendirmek için kullanılır. Karahindiba kökleri hem acı hem de besleyicidir. Karaciğeri besler ve güçlendirir, her gün gösterdiği binlerce görevi göz önünde bulundurarak onu mutlu tutmak, sağlıklı kalmanın güçlü bir yoludur.

Geven Otu (Astragalus): Tadı tatlı olan bir ottur. Tatlı otlar, adaptojenler ve immünomodülatörlerdir. Bağışıklık sistemi işlevini yüksek ölçüde destekleyerek güçlendirir, ayrıca sürekli devam eden yorgunluğu da gidermek için harika bir bitkidir. Ancak düzenli olarak kullanmak bu etkileri gösterecektir.

Kuşburnu: Genellikle antioksidanlar ve flavonoidler dolu olan bu şifalı bitkiler, sistematik iltihaplanma ve oksidatif stresle mücadele de iyi dostlarımızdır. Düzenli olarak antioksidan bakımından zengin şeyler tüketmek size iyi gelir. Kuşburnu birçok araştırmada iltihabı düzenleme ve ağrıyı azaltma gibi sonuçlar göstermiştir.

Beş Aromalı Sonbahar Sağlık Çayı Tarifi

Mevsim geçişi, soğuk havaların gelişi derken gribin gelişi gözükmeye başlıyor. İpleri elinize alıp korunmak için size sunacağım bu çayı deneyebilirsiniz.  Derin bir beslenme, güçlenme, sinir ve bağışıklık sisteminizi desteklemek için lezzetli bir yol olan bu çayı düzenli olarak içerek havaların keyfini çıkarın!

Nelere ihtiyacımız olacak;

  • 15 gram kurutulmuş Geven Otu (Astragalus) veya bir avuç dilimlenmiş kök,
  • 10 gram kurutulmuş yulaf ezmesi (1/3 su bardağı ince elenmiş)
  • 10 gram kurutulmuş çekirdeksiz kuşburnu (1 yemek kaşığı)
  • 10 gram kurutulmuş ve kavrulmuş karahindiba kökü (1 yemek kaşığı)
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı elma suyu

Nasıl Yapılır?

Otları ve suyu bir orta boy tencere koyun, kaynatın ve ardından ateşi kısın üstü kapalı olarak 30 dakika pişirin. Ateşi kapatın, elma suyunu ekleyin ve beş dakika bekletin. Sonrasında süzebilirsiniz. İstediğiniz gibi ılık veya soğuk içebilirsiniz ancak tercihen sıcak içilmesi daha sağlıklı olacaktır. 48 saat içerisinde tüketilmeli.

Bu karışım ile 4 bardak elde edebilirsiniz, bu dört bardağı 48 saat içerisinde tüketiniz. Kolayca ulaştığınız bu lezzet sizin iyi bir şekilde kış aylarını atlatmanıza yardımcı olacaktır. Sağlıklı ve keyifli günleriniz olsun!

Yorumla